2017. március 28., kedd

Hírek röviden

 KONCERT!                                                                                                                                                  
A túra levezetésére könnyed szórakozásként a CÉLBAN (Révfülöp Hotel, Révfülöp, Halász u. 37.) este 10 órától éjfélig a FIFTY'S HEAVEN zenekar koncertjével lepjük meg a kedves túrázókat.  A koncert túrafüzet felmutatása mellett ingyenes. Figyelem a belépés a helyszín befogadóképessége miatt korlátozott!

KÖRNYEZETVÉDELEM - BÖGRÉT MINDENKI HOZZON!!!                                                                                
Mint azt korábban már írtuk, kérünk mindenkit, hogy hozza magával kedvenc mobilbögréjét! A túra állomáspontjain rendelkezésre álló frissítőket így az eldobható műanyagpoharak helyett remélhetőleg minél többen kedvenc ivóalkalmatosságukból fogyasztják, így ezzel is csökkentve az állomáspontokon keletkező hulladék mennyiségét. Egy karabinerrel simán a hátizsákra rögzíthető és egyből bárhol rendelkezésre áll. :) Ilyen apró dolgok is segítenek a környezet védelmében.

VASÚTI INFORMÁCIÓ                                                                                                                                   

Az Egyesület és a MÁV illetékesei közötti megállapodás értelmében az idén is mindenki, aki a fővárosból és környékéről ill. Székesfehérvárról indulna neki  a nagy napnak a következőket tudjuk mondani:
A Bp. Déli Pályaudvarról 6.30-kor ill. Kelenföldről 6.37-kor induló vonat 7.15-re érkezik Székesfehérvárra. Az átsorozást ( átszállás nélküli utazást )  az  idén  nem tudja  megoldani  a  MÁV. 
Abban viszont  tudnak segíteni, hogy  a  Székesfehérvárig közlekedő és az átszállás után onnan induló mindkét vonat nagyszerelvény lesz (nem BZ), illetve mind a  két  vonatot  két-két  kocsival  erősítik. Az ígéret szerint a székesfehérvári átszállásnál  az  érkező  és  az induló vonatokat egy peronra irányítják, így  nem  kell  "aluljárózni".  Az  átszállásra 7 perc  áll  rendelkezésre.  A  Székesfehérvárról    Tapolcáig közlekedő vonat meg fog állni Ábrahámhegyen is 9.37-kor.

KEDVEZMÉNYES BELÉPÉS A BFNP TERÜLETÉRE                                                                                        A Kőtenger Természetjáró Egyesület és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park közötti megállapodás értelmében a Nemzeti Park minden Káli-túrásnak biztosít egy-egy lepecsételt leporellót. Ezzel a Nemzeti Parknak két szabadon választott látogatóhelyére tud kedvezményes áron belépni az azt felmutató látogató. Érvényessége egy év.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése