2011. május 9., hétfő

Káli 60 (2011) [szerző: krajorama]

Káli 60

Ideális körülmények közt zajlott a túra, egész nap nem látszott egyetlen felhő sem, de mégsem volt túl meleg. Páran talán napszúrást kaphattak, de nálam szerencsére volt túrázós sapka. A Káli medencét ismerem, és már régóta terveztem, hogy indulok ezen a hatvanason - nem is bántam meg. A hegytetőkre meglepően nehéz kapaszkodók visznek fel, de a kilátás csodálatos. Minden csúcson kisebb tömeggel lehetett találkozni. A résztvevők nézelődtek, kajáltak, vagy csak pihentek, ki-ki erőnléte szerint. Rögtön az első hegyen egy ismerőssel futottam össze, féltávig vele, pontosabban csapatával tartottam. Eközben a szervezők és szponzorok minden jóval elláttak minket. A Cserpes féle túrónak különösen megörültem, mert itthon Győrben is szoktam venni, imádom.

Féltávnál sikerült belelendülni, úgyhogy a henyei presszóban elköltött sör után elköszöntem a társaságtól, és kicsit belehúztam. Már hét és fél óra eltelt, szerettem volna még világosban beérni. Nagyon vaksi vagyok már félhomályban is, olyankor nekem már minden jelzés sötétkék. Hiába volt világos, Hegyestűről lefelé sikerült a másnapi Óbudavár útvonalára rákeveredni, még szerencse, hogy megcsináltam azt a túrát, mert egy kilométer után feltűnt, hogy túl ismerős az út, és talán nem is kelet felé kéne menni. Nem akartam felfelé visszamenni, úgyhogy beálltam nyugati irányba, és árkon-bokron keresztül visszatértem a jó útra. Közben jól megijesztettük egymást egy rókával. Egy kis család mögé álltam be, de nem tudtam megelőzni őket, nagyon jó tempót mentek, mint később kiderült elég profik, Pécsről jöttek és a másnapi Óbudavár túrát és tervezték (remélem nem áztak meg). A sóskáli templomromnál meg is álltam pihenni, meg beszélgetni a juhásszal, aki éppen a birkákért jött ki, hogy beterelje őket. Nemrég született fajtiszta mudit ajánlott, amikor a kutyákra terelődött a szó, lehet, hogy szaván fogom, kéne tarsaság a mi Csutakunknak. Tenyésztőtöl 30-40 ezer lenne, ezek meg tuti pásztorkutya leszármazott, okos kutyusok.

Itt talált egy másik túrázó, akivel még reggel a busznál ismerkedtünk meg, és azóta is előzgettük egymást. Most végül is beálltunk egy tempóra és jót beszélgetve értünk be a célba. Jó sűrű babgulyás után még ejtőztünk egy órát, míg hírt nem hallottam az ismerősről, hogy nemsokára beér. Bocs Dani, hogy nem vártalak meg, de nekem még haza kellett jutni, gratulálok a teljesítéshez neked és mindenkinek aki végigment! A szervezőknek köszönet a színvonalas túráért!

bye, krajo
_________________________________________________________________

[eredeti forrás: http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/beszamolo?a=a&id=108]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése