2021. június 3., csütörtök

Igazi, szép túraidő várható!

KEDVES TÚRATÁRSAK!

Az alábbiakban a Káli-medence környékére kérdeztük le az egyik népszerű időjárás előrejelzési oldalt a windguru.cz-t. Sok éve már ezt az oldalt figyeljük és tapasztalatunk szerint a találati valószínűsége az egyik legjobb néhány napra előre vetítve.

 


 

Mi sem jellemzi jobban a Káli-medence iránti szeretetünket, hogy teljes mértékben hidegen hagy minket az időjárás és fő irányelvnek a Káli-medence szerelmesének, Hamvas Bélának szavait tekintjük, miszerint: "itt mindig süt nap". Ezt az idősebb szőlősgazdák is megerősítik mindig (mikor a környéket járva betérünk egy-egy beszélgetésre), amikor a környéken csapadékot hoznak a felhők, a tanúhegyekkel övezett Káli-medence szinte mindig kimarad a szórásból. Talán ezért - a szokatlan mikroklíma miatt - említik sokszor a Káli-medencét Balaton-parti mediterrán gyöngyszemként is.

Egy szó, mint száz az előrejelzés kitűnő túraidőt jósol. Langyos nyári szellő, 24 fok és száraz idő várható

Hamarosan minden készen áll a rajtra, a természet is a legszebb ruhájába öltözött, elő a bakancsokkal és a hátizsákokkal és kalandra fel! Már csak Rátok vár a varázslatos Káli-medence! 

Találkozzunk bő egy hét múlva a Káliban! Hajrá Káli!


a Rendezőség




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése