2021. április 6., kedd

XXI. KÁLI TÚRÁK az idén: 2021. június 12., szombat - AZ ON-LINE NEVEZÉS MÁTÓL MŰKÖDIK!

KEDVES TÚRATÁRSAK!

Az idén június 12-én - immár 21-szerre - megrendezendő Káli-teljesítménytúrákkal kapcsolatos legfontosabb információkat írjuk le Nektek. Kérjük figyelmesen olvassátok el, mivel a járvány miatt sok változás lesz az eddig megszokottakhoz képest.  Az idén a covid19-járvány miatt a járvány terjedése szempontjából veszélyes közvetlen személyes kontaktusokat a minimálisra kell csökkentsük, ezért a Káli-túrákat az idén ún. egyéni túra formájában fogjuk lebonyolítani. Ennek egyik fontos eleme, hogy a nevezést és a nevezési díj kiegyenlítését nem a helyszínen, hanem kizárólag az on-line térben fogjuk intézni. Mától a járványhelyzet kapcsán - konzultálva az ÁNTSZ megyei illetékeseivel - már azt is tudjuk, hogy helyszíni nevezés biztosan nem lesz! Kérünk Benneteket, hogy a megadott határidőig (június 11., péntek éjfélig) jelentkezzetek! A túrán való részvétel feltétele az érvényes jelentkezés és a nevezési díj átutalása. Ezen felül a túrákra történő jelentkezések számát is kénytelenek leszünk korlátozni.

 


 

KÁLI TELJESÍTMÉNYTÚRÁK

Időpont: 2021. június 12. szombat    

Rajt: Ábrahámhegy,Vasútállomás 7.00 - 10.00 gyalogos és 9.00 - 10.00 kerékpáros

Cél: Révfülöp Halász u. 37., Hotel Révfülöp  10.10 - 20.00

Táv: gyalogos 15 km, 30 km, 60 km és kerékpáros 40 km, 50 km, 80 km

Szintemelkedés: K15 - 318 m // K30 - 565 m // K40 - 510 m // K50 - 660 m // K60-1230 m // K80 - 870 m

Szintidők: K15 - 6 óra // K30 - 9 óra // K40 - 5 óra // K50 - 6 óra // K60 - 14.5 óra // K80 - 10 óra

A K6 távot az idén nem tudjuk megrendezni. Örömmel jelenthetjük, hogy a K60-at megrendezzük, a kijárási korlátozás további lazításának köszönhetően!

NEVEZÉS

Az idén csak on-line nevezés: itt!! A túrán való részvétel feltétele az érvényes nevezés és a nevezési díj átutalása! 

Eddigi tapasztalatunk az, hogy a nevezettek kb. 2/3-a fizeti is be a nevezési díjat. A túraszervezés tervezhetősége miatt és a létszámkorlátozás miatt is csak a nevezési díj előzetes átutalásával teljesülnek a túrán való részvétel feltételei. Egy bizonyos létszámhatár felett kénytelenek leszünk a nevezéseket leállítani. Azoknak, akik a nevezési határidő és vagy az elért felső létszámhatár időpontja után fizetnének be (mint korábban már regisztráltak, de még nem fizetettek) sajnos vissza kell majd utaljuk az összeget a számlájukra. Ezért tisztelettel arra kérnünk Benneteket, ha komoly a szándékotok a részvételt illetően, akkor ne csak regisztráljatok!

NEVEZÉSI DÍJ        

K15 – 1700 ft

K30, K40, K50 – 1900 ft 

K60, K80 – 2000 ft 

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ 

2021. június 11., péntek éjfél - az on-line nevezés határideje.                                                                                                              

ADATKEZELÉS

Az on-line nevezés alkalmával nyilatkoznotok kell, hogy az adatkezelési nyilatkozatot elolvastátok és egyetértetek azzal. Itt olvashatjátok.

 



A NEVEZÉS FOLYAMATA

1 - A következő oldalra kattintva (ide) kérjük adjátok meg adataitokat (a/ név, b/ e-mail cím (fontos, hogy pontosan írjátok le, mert erre a címre küldjük a következő értesítéseket)) illetve jelöljétek be, hogy melyik túrán szeretnétek részt venni! Csoportos nevezésre is lesz lehetőség.

2 - Ezt követően fogtok kapni egy rendszer által generált automatikus e-mailt, amelyben megírjuk, hogy a nevezési díj pontos összegét az Egyesület bankszámla számára utaljátok át.

3 - A nevezési díj átutalását követően fogtok kapni egy második e-mailt is. Türelmeteket kérjük, mert ezen második levél már nem automatikusan generált üzenet lesz, hanem azt rendezőtársunk fogja Nektek kiküldeni, miután ellenőrizte a befizetést az Egyesület számláján. (Eleinte heti 1x, 2x lesz módunk ezt ellenőrizni és azt követően küldeni a második üzenetet.) Ebben visszaigazoljuk a befizetést és  fogtok kapni egy QR-kódot, ami magát a befizetés tényét fogja egyszerűen igazolni. Kérjük, ezt gondosan mentsétek el mobiltelefonotokon. Akinek nincsen mobiltelefonja, arra kérjük, hogy nyomtassa ki (jó minőségben) és hozza magával! Ezzel a QR-kóddal tudjátok majd igazolni az első ellenőrzőpontnál, azaz Salföld kolostorromnál (bringások) ill. Salföldi Majornál (gyalogosok) hogy jogosultak vagytok a túrafüzet felvételére. Egy QR-kód felmutatása és ellenőrzése után 1 db túrafüzetet fogtok kapni.

ESETLEGES VISSZAMONDÁS

A már nevezett és a nevezési díjat befizetett túratársak visszamondását május 31-ig tudjuk díjmentesen elfogadni. Aki ezen határidő előtt kénytelen jelentkezését visszamondani, annak visszautaljuk a teljes összeget. Formai feltételei: írásban értesítse az Egyesületet a kotenger.egyesulet@gmail.com címen. A név és bankszámlaszám megadása mellett kérjük a visszaigazoló e-mailt (azt a bizonyos 2. e-mailt, amelyet tőlünk kaptok) bemásolni.      

Május 31-e és június 6-a között már a lemondás az Egyesületnek bizonyos többlet költségeket jelent, mivel a rendezvény megszervezése már olyan szakaszba lép, amikor a létszám alapján készülünk nyomdai-, és egyéb munkálatokkal, következésképpen ekkor már nekünk is fix fizetnivalónk lesz pl. a nyomda felé és a lemondásokat már nem tudjuk a nyomda irányába érvényesíteni.  Május 31-e után a nevezési díj 80%-át tudjuk visszafizetni. Formai feltételek: látsd fentebb!

Június 6-a utáni lemondás esetén a fentebb felsorolt okokon felül már további  - nevezési létszámon alapuló - újabb szervezési kiadásokkal kell számolnunk, amelyet az egyesület már nem tud lemondani. Június 6-a után a nevezési díj 65%-át tudjuk visszafizetni. Formai feltételek: látsd fentebb!

Teljes lezárás /lock down - Ha mégis teljes lezárásokkal kell számolnunk (reméljük a végre javuló járványügyi adatokat tekintve ez nem fog bekövetkezni) és ha a túra lebonyolítását hatóságilag megtiltják, akkor a már folyamatban lévő szervezés költségeit az Egyesületnek ki kell fizetni (nyomdai, szervezési, engedélyezési, ellátmányozási, útvonalak kijelzéseinek költségeit stb. ) miközben az egyetlen bevételtől (nevezési díj) az Egyesület elesik. Egyesületünk non-profit társaság, a Káli-túrák szervezési költségeit kizárólag a nevezési díjakból fedezzük és szervezőink önkéntes munkáját vesszük igénybe. Ha az esetleges teljes lezárás május 31-e előtt történik meg akkor 80%-ot, május 31-e után 65%-ot tudunk visszautalni.  Ez esetben nem szükséges írásban jelezni, mindenkinek visszautaljuk az összeg 65 %-át.

A TÚRÁK LEBONYOLÍTÁSA "EGYÉNI TÚRA" FORMÁJÁBAN

A túra lebonyolítása, mint egyéni túra – a covid19-járvány miatt a járvány terjedése szempontjából veszélyes közvetlen személyes kontaktusokat a minimálisra kell csökkentsük, ezért a túrákat ún. egyéni túra formájában bonyolítjuk le. Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy

-        - a túrára történő nevezést és befizetést a jelen állás szerint kizárólag az on-line térben bonyolítjuk (a körülmények megfelelő alakulása esetén elképzelhető, hogy lesz mód a helyszínen is nevezni és fizetni, a jelen állás szerint viszont csak on-line nevezést tudunk elfogadni).

-   - a túrák rajtjának helye és időpontja: Ábrahámhegy Vasútállomás 2021.06.12. 7.00-10.00. A rajtban szervezőt nem fogtok találni. Mindenkit nyomatékosan kérünk, hogy a járványügyi óvintézkedéseket betartva (maszk viselése a településeken belül és megfelelő távolság tartása másoktól) felelősen túrázzon.

-     - túrafüzetet is fogtok kapni (mint mindig) csak ezúttal a tömeg kialakulásának veszélye miatt nem a rajtban, hanem az első ellenőrző ponton, gyalogosok esetében a rajttól 2.92 kilométerre lévő Salföld Kolostorromnál (gyalogos Káli 15, 30, 60), illetve kerékpárosok esetében a rajttól 3.4 kilométerre lévő Salföld Természetvédelmi Majornál (kerékpáros Káli 40, 50, 80). Ezeken a pontokon jól láthatóan a szokásos helyeken lesz 2-2 szervezőnk és az előttük lévő asztalokról elvehetitek (kizárólag egyesével maszkban és a távolság betartásával !!!) a megfelelő túrafüzeteket.

-       - a rajttól az első ellenőrzőpontig haladó útvonalról elektronikus formában az on-line nevezés és a nevezési díj átutalását követő 2. e-mailben fogtok tájékoztatást kapni. Ugyanezt megtaláljátok itt is: katt !

-      - az egyes ellenőrzőpontokon (a rajt utáni első ellenőrzőpontokat kivéve) nem lesznek pontőreink.

-      - az ellenőrzést az idén nem pecsételés formájában (önpecsételés sem lesz a kontakt fertőződés miatt) oldjuk meg, hanem jól láthatóan kihelyezett táblákon fogtok találni ellenőrző pontonként a túratávoknak megfelelően  egy-egy betűt, amit be kell magatoknak írnotok a túrafüzet hátulján található vonatkozó rubrikákba. A betűk a túra teljesítésével összeolvashatók lesznek. Tollat vagy ceruzát mindenki hozzon magával!

-      - az idén a korábbi években megszokott bőséges ellátmánytól (szörp, szódavíz, almalé, pogácsa, bor, fröccs, zsíroskenyér, alma, müzliszelet, nápolyi) ill. annak nagy részétől sajnos – szintén a járványügyi védekezés okán – el kell tekintenünk. Teljesen azért nem kell mindent megtagadni még ez évben sem magunktól…de ez maradjon meglepetés! Mindenesetre szendvicset és innivalót mindenki pakoljon magának!

-         - az idén nem lesz a túra névadójának emblematikus pontján  – Kari bácsi kilátója (K30, 60) – sem ellátmány, sem népzenészeket nem hívhatunk…:( -  

-         - a K6 túrát az idén sajnos nem rendezhetjük meg.

-     - az összes túratáv célja a Révfülöp Hotel (Révfülöp, Halász u. 37.) hátsó udvara. Kérünk Benneteket, hogy a célhoz közeledve használjatok szájmaszkot és egyesével sorban állva, a megfelelő távolságot tartsátok meg egymás között!  Biztosan várható sorban állás, ezért türelmeteket kérjük és megértéseteket előre is köszönjük. Készítsétek ki előre az on-line nevezést követően megkapott 2. e-mailben számotokra kiküldött QR-kódot, ezzel igazolhatjátok, hogy a túrára a nevezési díjat befizettétek. (Erre csak azért lesz szükség, mert ha a helyzet engedi, akkor helyszíni nevezés is lesz, ahol a nevezési díjat a túrázó a célban fogja megfizetni.) Várhatóan a különböző túratávoknak megfelelően az érkeztetést egymástól térben el fogjuk különíteni, hogy ezzel is a biztonságotokat szolgáljuk. A célban mindenki megkapja a megérdemelt emléklapját és kitűzőjét (és várhatóan lesz még egy meglepetés is). A célban lehet majd vásárolni Egyesületünk emblémázott pávás-logós pólóiból, hűtőmágneseiből. Arra kérünk Benneteket, hogy az idén a lehető legrövidebb időt töltsétek a célban, ismételten csak a tömeg kialakulásának elkerülése céljából!

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése