2016. április 28., csütörtök

Elindult a strandszezon! (és néhány szó egy elázott túráról)

Ahogy a mellékelt képen is látható, Révfülöp környékén már strandolásra készek az emberek.


A túraszervezők nem bírnak magukkal és fürdőzéssel készülnek a túrára. (Révfülöp)


Ez is megerősíti azt, amit a több forrásból beszerzett előrejelzések is csak megerősítenek, hogy a 17. Káli-túrán kiváló túraidőnk lesz, ami azt jelenti, hogy aki eljön, az maradandó élményekkel gazdagodva térhet haza a túráról. Rutinos túrázók persze magától értetődően pakolják be a hátizsákba az esőkabátot (a napszemüveg mellé...)
A tavalyi túrán is hasznát vette aki eljött...

Szóval a úgy volt, hogy a túra előtt kb. két héttel még jó időt jósoltak, aztán ahogy közeledett a túra napja, egyre borúlátóbbak voltak az előrejelzések is. Egyre biztosabb volt, hogy csapadékos lesz a túra napja. Ez persze sokakat elriasztott a Káli-medence turistaútjaitól. Így viszont kiváló lehetősége volt minden megjelentnek, hogy megmutassa, milyen fából is faragták :D
Az 'erőpróba' igazából annyi volt, hogy reggeltől kb. 11 óráig volt csapadék, kisebb-nagyobb záporok formájában, de utána hibátlan kirándulóidőnk volt - és egy tömeg nélküli Káli-túra.

Röviden: a jó (túra)idő mindig elhatározás kérdése.


Ez itt a windguru hétfőn kedden kiadott előrejelzése, és szombatra felhőmentes, napos időt jósolnak. Némi csapadékot a túra előtti napra, ami szám szerint kb. 4 mm összesen. Ez egy közepes zápornak megfelelő mennyiség - a túra előtti napon! Másnapra simán elissza a föld.
A mai előrejelzés még kevesebb csapadékot jósol péntekre. Így talán nem túl merész kijelentés:
napos időnk lesz szombaton... mindenki hozzon napszemüveget! :)

Hajrá KÁLI!


(és persze bögrét is.... ahogy korábban már kértük)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése